Takläggare Örebro

RING OSS - 019-277 76 53

Tegeltak och papptak

Vi lägger tak med tegel

Vilket tak vill du ha? Oftast är det flera olika faktorer som påverkar valet av takmaterial. Materialet till ett tak, bör du välja beroende på fastighetens arkitektur, och vad som blir snyggast mot den fasad som du har. Men ingen kan sätta emot att prisbilden påverkar valet av material till taket. Därför tar vi här upp de slags tak som är billigast och dyrast. Kanske det hjäper vid valet av material genom att ställa dem mot varandra?

Tegeltak

Tegeltak kostar en bra slant mer än papptak, och det håller bra mycket längre än papptaket. Så egentligen spelar kostnaden – i det långa loppet – inte så stor roll. Initialt spelar det mycket stor roll, däremot kan du som är husägare, se det som en investering i det hus som du äger. Allt beror på vilket tegel du väljer. Just när det kommer till tegel, är det många andra material som du behöver köpa; råspont, ställningar, plåt till isolering etc.

Papptak

Papptak låter antagligen billigare och med sämre kvalitet, än vad det egentligen är. Nu är ju inte papptak, av varken papper eller kartong. Det är istället som att (nästan) asfaltera sitt tak, om man ska hårddra det hela. Skivor av papp, bränns fast med värmepistol och läggs över vartannat. På så sätt blir taket mycket tätt och skyddas från nederbörd. Fördelarna med papptak är den att du får fina, platta linjer på taket. Papptak blev mycket populärt under 1950- och 60-talet, och populariteten har hållit i sig ända sedan dess. En fördel med papptak är priset, som är flera tusenlappar lägre, per kvadratmeter, än tegeltak.

Ta gärna kontakt och diskutera vilka material som du funderar på till ditt tak. Vi står gärna till tjänst!

Vi lägger papptak

Västmanlands plåt och allservice AB


Forsta 2
734 51 Kolbäck

019-277 76 53

[javascript protected email address]

559199-2937


Takläggning

Tegel- och papptak

Plåtslageri


logo-image

Om Oss

Vi anpassar tak efter dig och dina behov!

Läs mer om oss

Personuppgiftspolicy

Kontakt

Västmanlands plåt och allservice AB

Org nr: 559199-2937
Forsta 2
734 51 Kolbäck
Tel: 019-277 76 53

Hitta hit